Vijesti o članovima

Provectus Capital Partners uložili u Keindl Sport

By
CVCA

Društvo za upravljanje investicijskim fondovima, Provectus Capital Partners (Provectus), napravilo je prvo ulaganje za svoj private equity fond Adriatic Structured Equity Fund (ASEF). Provectus je u početnoj fazi prikupljanja kapitala prikupio 56 eura milijuna za ASEF, a očekuje se da će fond narasti do ciljanog iznosa od 100 eura milijuna.

Provectus je već napravio prvo ulaganje za ASEF u lokalnu veletrgovinu i maloprodaju sportske opreme Keindl Sport. Provectus će nastaviti razvijati Keindl Sport, organski i akvizicijama, u partnerstvu s Kristijanom Keindlom, osnivačem tvrtke.

Keindl Sport zapošljava oko 50 ljudi, ostvaruje prihode od oko 100 milijuna kuna (13,2 milijuna eura) godišnje. Osnovan 1998. godine, Keindl Sport objedinjuje veleprodaju, maloprodaju te internetsku prodaju na tržištima Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

"Keindl Sport je atraktivna kompanija zbog svoje jedinstvene ponude u segmentu sportske opreme. Kompanija se strateški dobro pozicionirala na tržištu za nastavak rasta s obzirom na globalne trendove jačanja svijesti o zdravom načinu života. Uporaba električnih bicikala u porastu je diljem Europe zbog dokazane koristi u područjima gradskog prometa i logistike dostavnih usluga. Ponosni smo što ćemo poduprijeti sljedeću fazu razvoja kompanije", izjavio je Igor Čičak, predsjednik Uprave i glavni partner Provectus-a.

„Izuzetno sam ponosan na rast koji je postigao tim Keindl Sporta, posebno u posljednjih 12 mjeseci, u kojima kompanija bilježi najveći rast prodaje u svojoj povijesti. Ulaganje Provectus-a ubrzat će sljedeću fazu razvoja kompanije jer smo s Provectus-om osigurali i sredstva i znanje za regionalnu ekspanziju i akvizicije”, izjavio je Kristijan Keindl, osnivač i predsjednik Uprave Keindl Sporta.

ASEF je podržan od strane Europskog investicijskog fonda (EIF) i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) u sklopu CROGIP programa.

Provectus je član Hrvatske Private Equity i Venture Capital Asocijacije (CVCA).

Jeste li spremni napraviti razliku u razvoju hrvatskog gospodarstva?