Vijesti s tržišta

Porsche povećao udio u Rimac Automobilima na 24%

By
CVCA

Rimac Automobili, hrvatska tvrtka koja proizvodi i razvija visokotehnološke dijelove za elektromobilnost, poznata po svojim električnim hiper automobilima i baterijama, dobila je još jedno ulaganje od Porsche AG-a. Iz Porsche-a su 8. ožujka naveli da su u Rimac uložili 70 milijuna eura, što znači da je Porscheov udio u Rimcu sada 24%, a bio je 15%. Ovo je treći put da Porsche ulaže u Rimac Automobile. Prvi je put ovaj njemački proizvođač automobila uložio u Rimac 2018. godine. Nakon toga, Porsche je povećao svoj udjel u Rimac još u rujnu 2019. Ranije te godine Hyundai Motor Company i Kia Motors zajednički su uložili 80 milijuna eura u Rimac. Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor tvrtke Rimac Automobili kaže da mu je Porsche velika podrška unazad tri godine.

"Uvijek mi je bila privilegija što je jedna od najpoznatijih svjetskih marki sportskih automobila postala dio Rimac Automobila. Ponosni smo što zajedno radimo na novim uzbudljivim i elektrificiranim proizvodima i na činjenicu da je Porscheovo povjerenje u nas rezultiralo nekoliko krugova ulaganja, čineći Porsche važnim dioničarom tvrtke", kaže Rimac.
Lutz Meschke, zamjenik predsjednika izvršnog odbora Porschea izjavio je: „Mate Rimac nadahnjuje nas svojim inovativnim idejama. Na isti način koristi i naš know-how u proizvodnji i metodološku stručnost u razvoju “. Iz Porsche-a su naveli da su već napravili prvu narudžbu za "visoko inovativne serijske komponente" od Rimca, iako nisu objavili što su točno kupili i u koje će automobile ići.

Iako Porsche kontinuirano ulaže, još uvijek nema kontrolni udio u Rimcu.

Jeste li spremni napraviti razliku u razvoju hrvatskog gospodarstva?