Vijesti o članovima

Fortenova grupa d.d. dogovorila potpunu konsolidaciju svoje pozicije u kompaniji A.N.P. Energija d.o.o.

By
CVCA

Fortenova grupa, nakon što je nedavno preuzela 26% udjela u društvu A.N.P. Energija od tvrtke Prosperus FGS, je dogovorila preuzimanje daljnjih 39% u A.N.P. Energiji od tvrtke Inspire Investments d.o.o.

Iz Fortenove su naglasili kako će, nakon transakcija s tvrtkama Prosperus i Inspire, Fortenova grupa efektivno posjedovati cjelokupni udio u kompaniji A.N.P. Energija putem izravnog vlasništva 65%, uz postojeći udio od 35% koji već posjeduje putem svog ovisnog društva u potpunom vlasništvu Agrokor Energija.

Ove dvije transakcije, će omogućiti Fortenova grupi izlazak iz netemeljnih investicija i osloboditi značajnu vrijednost za poljoprivredni segment Fortenova grupe time što će se u potpunosti konsolidirati djelatnost bioplinske proizvodnje u Energiji Gradec.

Podsjetimo, A.N.P. Energija d.o.o. je jedini vlasnik Energije Gradec d.o.o., tvrtke pod čijom je upravom pet bioplinskih elektrana u Slavoniji i Središnjoj Hrvatskoj s instaliranim kapacitetom od 9,8 MW, koje koriste biomasu iz poljoprivredne proizvodnje Fortenova grupe za proizvodnju električne energije iz bioplina.

Prosperus-Invest i Inspire Investments članovi su Hrvatske Private Equity i Venture Capital Asocijacije (CVCA).

Jeste li spremni napraviti razliku u razvoju hrvatskog gospodarstva?