Vijesti o članovima

Agrivi prikupio 4 milijuna eura za svoju misiju digitalizacije globalne poljoprivrede

By
CVCA

17. studenog 2020. prvi hrvatski agrotehnološki startup Agrivi sa sjedištem u Londonu osigurao je 4 milijuna eura u krugu financiranja Serije A od grupe investitora koju čine: South Central Ventures, Europski investicijski fond (EIF) i Hrvatska banka za obnovu i razvoj (HBOR). Fil Rouge Capital i AgriTech Hub također su sudjelovali u ovom krugu financiranja.

Agrivi se bavi razvijanjem rješenja za upravljanje farmama koja se koriste u preko 150 zemalja širom svijeta. Korištenjem Agrivijevih softverskih rješenja poljoprivrednici mogu optimizirati svoju proizvodnju, zaštititi svoje usjeve i postići održivu i profitabilnu proizvodnju.

Agrivi je 2013. godine osnovao Matija Žulj (izvršni direktor) s vizijom da u potpunosti promijeni način proizvodnje hrane. Njegov je cilj pozitivno utjecati na milijardu života pomažući poljoprivrednicima da postignu održivu, resursno učinkovitu i profitabilnu proizvodnju.

Agrivi je više puta nagrađivan na globalnoj razini. Titulu najboljeg svjetskog startupa osvojili su u studenom 2014. osvajanjem 1. nagrade na Svjetskom startup natjecanju održanom u Seulu. Ugledne agencije za istraživanje tržišta prepoznale su Agrivi kao globalnog lidera u industriji softvera za upravljanje farmama. Agrivi je također nagrađen kao najinovativnija tvrtka od strane hrvatskog Ministarstva poduzetništva.

Neki od Agrivijevih klijenata su: Nestlé, Driscoll’s, Kimberly-Clark i BNP Paribas.
Tamara Perko, predsjednica uprave HBOR-a, izjavila je: „Ulaganje u Agrivi provedeno je zajedno s EIF-om kroz program CROGIP koji potiče dostupnost rizičnog kapitala hrvatskim poduzetnicima. Potencijal hrvatskog gospodarstva je u inovativnim poduzećima s globalnim ambicijama, te je Agrivi izvrstan primjer toga“.

Agrivi će sredstva prikupljena u ovom krugu iskoristiti za proširenje svog poslovanja diljem Europe i SAD-a.

South Central Ventures je član Hrvatske Private Equity i Venture Capital Asocijacije (CVCA) i sretni smo da je uspio ostvariti ovu ulaganje hrvatsku kompaniju u samoj završnici svog investicijskog ciklusa.

Jeste li spremni napraviti razliku u razvoju hrvatskog gospodarstva?