CVCA

Provectus Capital Partners (PCP) realizirao investiciju u polikliniku Salona Dental i pokreće prvu regionalnu dentalnu grupaciju Adria Dental Group

Adria Dental Group, u sklopu koje će poslovati stomatološke poliklinike Arena i Salona Dental, bit će središnje mjesto konsolidacije dentalnog sektora koju je pokrenuo PCP.

SAZNAJ VIŠE

NOVOSTI O ČLANOVIMA

CVCA

Provectus Capital Partners (PCP) realizirao investiciju u polikliniku Salona Dental i pokreće prvu regionalnu dentalnu grupaciju Adria Dental Group

Adria Dental Group, u sklopu koje će poslovati stomatološke poliklinike Arena i Salona Dental, bit će središnje mjesto konsolidacije dentalnog sektora koju je pokrenuo PCP.

SAZNAJ VIŠE
CVCA

Private Equity Fond Prosperus Growth preuzeo hrvatsku IT tvrtku Neos

Private equity fond Prosperus Growth stupio je u strateško partnerstvo s kompanijom Neos, specijaliziranom za tehnološki najnaprednija IT rješenja, navodi se u priopćenju. Prosperus Growth je značajnim ulaganjem u Neos stekao većinski udio u kompaniji te potvrdio svoju predanost odabiru ulaganja u vodeće pružatelje IT usluga i visokotehnološke kompanije kao jednom od glavnih smjerova razvoja fonda. Vrijednost ulaganja nije navedena.

SAZNAJ VIŠE
CVCA

Infobip preuzima Peerless Network u SAD-u, uzima zajam od 500 milijuna dolara

Informatička tvrtka Infobip sklopila je kupoprodajni ugovor s tvrtkom Peerless Network iz SAD-a te osigurala zajam od 500 milijuna dolara, što ga svrstava među renomirane IT tvrtke s visokim rastom i velikom vrijednošću, izvijestio je Infobip.

SAZNAJ VIŠE
CVCA

Fond rizičnog kapitala Prosperus Growth značajnim ulaganjem stupio u strateško partnerstvo s IT kompanijom Neos

Fond rizičnog kapitala Prosperus Growth stupio je u strateško partnerstvo s kompanijom Neos, specijaliziranom za tehnološki najnaprednija IT rješenja. Prosperus Growth je značajnim ulaganjem u Neos stekao većinski udio u kompaniji te potvrdio svoju predanost odabiru ulaganja u vodeće pružatelje IT usluga i visokotehnološke kompanije kao jednom od glavnih smjerova razvoja fonda.

SAZNAJ VIŠE
CVCA

Provectus Capital Partners novi vlasnik Poliklinike Aviva

Fortenova grupa je zaključila prodaju Poliklinike Aviva, jedne od vodećih hrvatskih poliklinika, investicijskom društvu Provectus Capital Partners (PCP). Poliklinika Aviva je odabrani pružatelj zdravstvenih usluga za pacijente, tvrtke i osiguravatelje, koji nudi široku paletu usluga za više od 40.000 korisnika u područjima prevencije, dijagnostike, liječenja i rehabilitacije. Poliklinika ima preko 40 godina tradicije te je ujedno i jedna od najvećih domaćih privatnih poliklinika s više od 80 djelatnika.

SAZNAJ VIŠE
CVCA

Invera Equity Partners uložili u Muzej Iluzija

Invera Equity Partners (IEP), upraviteljska tvrtka fonda vlasničkog kapitala, finalizirala je svoje ulaganje u tvrtku Metamorfoza d.o.o. (Hrvatska), uključujući podružnice u potpunom (100%) vlasništvu u Mađarskoj i Sjedinjenim Državama. IEP je tako stekao većinski (65%) udio u tvrtki i obvezao se povećati kapital tvrtke u iznosu od 3 milijuna eura.

SAZNAJ VIŠE
CVCA

Provectus Capital Partners (PCP) realizirao investiciju u Stomatološku polikliniku Arena

Provectus Capital Partners (PCP), investicijsko društvo usmjereno na tržišta jugoistočne Europe, investirao je u Stomatološku polikliniku Arena iz Zagreba, jednu od vodećih poliklinika u RH, te time ostvario svoje prvo ulaganje u dentalnom sektoru u RH.

SAZNAJ VIŠE
CVCA

Quaestus prodao Tvornicu tekstila Trgovišće

Private equity fond Quaestus, nakon prodaje vinkovačke Spačve prodao je i Tvornicu tekstila Trgovišće. U Quaestusu su potvrdili prodaju tvornice specijalizirane za stolno i posteljno rublje istaknuvši da upravo navedena tvrtka Nikole Gadže, Sinago, ima veliko iskustvo u uređenju i opremanju interijera u hotelijerstvu i maloprodaji, pa je stoga i logično da ju je Gadža preuzeo. Detalji transakcije nisu poznati.

SAZNAJ VIŠE
CVCA

Quaestus prodao Spačvu Pervanovu

Tvrtka Pervanovo, koja je u vlasništvu Pervanovo Investa hrvatskog poduzetnika iz Švedske Darka Pervana, u utorak je trima ugovorima o kupoprodaji stekla ukupno 98,68 posto dionica Drvne industrije Spačva te je najavila da će u propisanom roku objaviti ponudu za preuzimanje vinkovačke tvrtke, objavljeno je putem Zagrebačke burze.

SAZNAJ VIŠE
CVCA

Studenac preuzeo Bure Trgovina

Studenac, glavni maloprodajni lanac na Jadranu i portfolio tvrtka u vlasništvu regionalnog private equity fonda Enterprise Investors, je sklopio ugovor o kupoprodaji 100 posto udjela u tvrtci Bure Trgovina d.o.o., biogradskom trgovačkom lancu koji posluje u 29 maloprodajnih objekata na području Zadarske županije te zapošljava 120 zaposlenika.

SAZNAJ VIŠE
CVCA

Blue Sea Capital uspješno izašao iz Piramide

Blue Sea Capital, regionalni private equity fond uspješno je zaključio prodaju 100% vlasničkog udjela u Piramidi, vodećem hrvatskom proizvođaču staklene ambalaže za farmaceutsku industriju, tvrtki Nipro PharmaPackaging International NV, podružnici tvrtke Nipro Corporation sa sjedištem u Japanu.

SAZNAJ VIŠE
CVCA

Swisscom Ventures uložio 12.5 milijuna dolara u Cognism

Britansko-hrvatski startup Cognism primio je 12,5 milijuna dolara investicije od VC fonda najvećeg telekoma u Švicarskoj, Swisscom Venturesa.

SAZNAJ VIŠE
CVCA

NTL: Studenac izišao iz udruge, procijenjena isplata je oko 200M HRK

Poljski private equity fond Enterprise Investors izišao je iz vlasničke strukture Narodnoga trgovačkog lanca (NTL), tri godine nakon što je preuzeo maloprodajni lanac Studenac.

SAZNAJ VIŠE
CVCA

Provectus Capital Partners uložili u Keindl Sport

Društvo za upravljanje investicijskim fondovima, Provectus Capital Partners (Provectus), napravilo je prvo ulaganje za svoj private equity fond Adriatic Structured Equity Fund (ASEF).

SAZNAJ VIŠE
CVCA

Fortenova grupa d.d. dogovorila potpunu konsolidaciju svoje pozicije u kompaniji A.N.P. Energija d.o.o.

Fortenova grupa, nakon što je nedavno preuzela 26% udjela u društvu A.N.P. Energija od tvrtke Prosperus FGS, je dogovorila preuzimanje daljnjih 39% u A.N.P. Energiji od tvrtke Inspire Investments d.o.o.

SAZNAJ VIŠE
CVCA

Prosperus Growth Capital je spreman za nova ulaganja

Private equity fond Prosperus Growth Capital započeo je s radom prikupivši od ulagača 51 milijun eura u prvoj fazi prikupljanja kapitala. Prosperus Invest, društvo je za upravljanje Prosperus Growth Capital-om, a ovo je već njihov treći po redu private equity fond.

SAZNAJ VIŠE
CVCA

Prosperus izašao iz Energije Gradec i priprema izlazak iz Hotela Plat

U studenom 2020., investicijski fond rizičnog kapitala s privatnom ponudom Prosperus FGS i Fortenova grupa d.d. su napravili dvije potpuno odvojene poslovne transakcije.

SAZNAJ VIŠE
CVCA

Agrivi prikupio 4 milijuna eura za svoju misiju digitalizacije globalne poljoprivrede

17. studenog 2020. prvi hrvatski agrotehnološki startup Agrivi sa sjedištem u Londonu osigurao je 4 milijuna eura u krugu financiranja Serije A od grupe investitora koju čine: South Central Ventures, Europski investicijski fond (EIF) i Hrvatska banka za obnovu i razvoj (HBOR). Fil Rouge Capital i AgriTech Hub također su sudjelovali u ovom krugu financiranja.

SAZNAJ VIŠE
CVCA

Prosperus je uspješno dezinvestirao Dalmacija hotele

Prosperus je uspješno i profitabilno dezinvestirao svoje ulaganje u turizmu usred pandemije, koja je najsnažnije pogodila upravo turistički sektor.

SAZNAJ VIŠE
CVCA

EIF i HBOR ulažu u tri fonda rizičnog capitala za koja se očekuje da ulože € 205 u hrvatska mala i srednja poduzeća

EIF i HBOR ulažu u tri fonda rizičnog kapitala u Hrvatskoj, otvarajući potencijal od 205 milijuna eura za mala, srednja i srednje kapitalizirana poduzeća.

SAZNAJ VIŠE