HVCA - Upravni odbor

Mirna Marović, MBA
Predsjednica Hrvatske Private Equity i Venture Capital Asocijacije (HVCA)

Mirna Marović je predsjednica i jedan od osnivača Hrvatske Private Equity i Venture Capital Asocijacije (HVCA). Pokretač je i organizator brojnih aktivnosti HVCA (VentureXchange South East Europe događanja, natjecanja poduzetnika i povezivanje poduzetnika sa potencijalnim ulagačima, te suradnja sa brojnim hrvatskim i međunarodnim institucijama i partnerima). Također je i predavač na katedri za financije, Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZSEM). U Hrvatskoj je bila na mjestu pomoćnice ministrice u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija. Prije povratka u Hrvatsku 2004. godine, radila je u Londonu za Merrill Lynch (Structured Finance), BNP Paribas (Corporate Finance) i Credit Agricole Indosuez (Corporate Finance). Magisterij u poslovnom upravljanju (MBA) završila je na INSEAD-u, diplomirala je ekonomiju na London Schoool of Economics, te je završila programe Corporate Finance i Investment Management na London Business School. Pohađa doktorski studiji iz financijskog management na Ekonomskom fakultetu, sveučilišta u Ljubljani. Urednik je i autor knjige Financiranje malih i srednjih poduzeća (Bionza press, 2008). Uz materinji hrvatski jezik, tečno govori engleski, francuski, talijanski i španjolski jezik, te dobro vlada ruskim jezikom.

Silvije Čipčić-Bragadin, dip.iur.
Potpredsjednik, HVCA

Silvije Čipčić-Bragadin je jedan od osnivača i potpredsjednik HVCA. Po zanimanju je odvjetnik i specijaliziran za pravo društava (spajanja i preuzimanja, private equity) pravo financija, trgovačko pravo i pravo modernih tehnologija te radi kao partner u odvjetničkom uredu Čipčić-Bragadin. Nakon završene diplome Pravnog fakulteta u Zagrebu, stječe dodatno obrazovanje u Londonu i diplomu iz engleskog trgovačkog prava i praksu u corporate finance timu u Deutsche Bank u Londonu. Silvije Čipčić-Bragadin je tijekom godina više puta bio preporučeni odvjetnik u vodećim svjetskim pravnim vodičima te je u svojoj karijeri surađivao je na projektima sa vodećim međunarodnim odvjetničkim društvima uključujući Freshfields, White & Case, Bird & Bird, Norton Rose, Wragge & Co. Čipčić-Bragadin je i poslovni anđeo te je počasni član Hrvatske mreže poslovnih anđela.

Marko Makek, MA
Potpredsjednik, HVCA

Marko Makek je Član Uprave Nexus Private Equity Partnera, društva za upravljanje fondovima rizičnog kapitala koje trenutno upravlja fondom Nexus Alpha  (raspolaže sa imovinom od EUR 36 milijuna), a u tijeku je osnivanje Nexus FGS (Fonda za gospodarsku suradnju). Od 2003. do 2008., Marko Makek je zaposlen u Zagrebačkoj banci s koje odlazi kao direktor Tržišta kapitala.   Od 2000. do 2003. Marko Makek je zaposlen u Ministarstvu europskih integracija , gdje odlazi smjesta načelnika odjela analitike u Upravi za strategiju integriranja. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i  magistrirao na Institutu za europske studije Sveučilišta u Sussex-u, Velika Britanija, te se po završetku školovanja nastavio educirati na nizu seminara i edukacija u zemlji i inozemstvu iz sfere ekonomskih aspekata europskih integracija, te tržišta kapitala i investicijskog bankarstva.

Marko Makek, MA
Potpredsjednik, HVCA

Vjenceslav Terzić je Član Upravnog odbora HVCA i Direktor u Quaestus Private Equity  Partneri, društvu za upravljanje fondovima rizičnog kapitala Quaestus Private Equity I (u potpunosti investiran fond) i Quaestus Private Equity II (u osnivanju): Vjenceslav Terzić je veteran private equity industrije u Hrvatsku, jer svoju karijeru započinje u prvom hrvatskom venture capital fondu SEAF Croatia (2001-2005), te nastavlja u Quaestus-u (2006-). Diplomirao je 2000. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, smjer financije,  a 2004. stječe dvije dodatne diplome: Chartered Financial Analyst (CFA) i Private Equity Management od European Private Equity and Venture Capital Association (EVCA).

Luka Buljan, MBA
Član Upravnog odbora,  HVCA

Luka Buljan je član Upravnog odbora i jedan od osnivača CVCA. Luka Buljan je također Managing Direktor u Empower, kompaniji koja pruža konkurentna rješenja za privremenu proizvodnju i opskrbu električnom energijom na tržištima u nastajanju sa sjedištem u Londonu. Prije dolaska na čelno mjesto u Empower, Luka Buljan je bio Direktor u Globeleq, private equity tvrtke iz Londona, te je vodio razvoj poslovanja u Africi. Posjeduje veliko iskustvo u razvoju i financiranju projekta proizvodnje i distribucije električne energije u mnogim Afričkim zemljama, te je do nedavno bio Direktor Umeme Ltd, distribucije električne energije koncesionara u Ugandi. Svoju karijeru u private equity industrije započinje u CDC Capital Partners u Londonu, a u Hrvatskoj je također bio i razvojni projektni inženjer. Diplomirao je Strojarstvo na Sveučilištu u Zagrebu i stekao diplomu magistra poslovnog upravljanja (MBA) na IESE Buisiness School u Barceloni.

CVCA

CVCA generally believes that private equity and venture capital investments are an important catalyst for the development and growth of entrepreneurship, capital markets and the economy, and will encourage the development and promotion of investment culture in the Republic of Croatia and the region.

Navigation

Contact

Address: Savska cesta 32, HR-10000 Zagreb, Hrvatska
Tel: +385 1 4828 466 

Follow CVCA

  • Twitter
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon

© 2019 CVCA, all rights reserved