Bookmark this site E-Mail us Facebook Linkedin

Organizatori

Organizatori Organizatori

HVCA ČLANOVI

HVCA ČLANOVI HVCA ČLANOVI HVCA ČLANOVI HVCA ČLANOVI HVCA ČLANOVI

HVCA - Upravni odbor

Mirna MarovicMirna Marović, MBA
Predsjednica Hrvatske Private Equity i Venture Capital Asocijacije (HVCA)
Email: mirna.marovic@cvca.hr

Mirna Marović je predsjednica i jedan od osnivača Hrvatske Private Equity i Venture Capital Asocijacije (HVCA). Pokretač je i organizator brojnih aktivnosti HVCA (VentureXchange South East Europe događanja, natjecanja poduzetnika i povezivanje poduzetnika sa potencijalnim ulagačima, te suradnja sa brojnim hrvatskim i međunarodnim institucijama i partnerima). Također je i predavač na katedri za financije, Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZSEM). U Hrvatskoj je bila na mjestu pomoćnice ministrice u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija. Prije povratka u Hrvatsku 2004. godine, radila je u Londonu za Merrill Lynch (Structured Finance), BNP Paribas (Corporate Finance) i Credit Agricole Indosuez (Corporate Finance). Magisterij u poslovnom upravljanju (MBA) završila je na INSEAD-u, diplomirala je ekonomiju na London Schoool of Economics, te je završila programe Corporate Finance i Investment Management na London Business School. Pohađa doktorski studiji iz financijskog management na Ekonomskom fakultetu, sveučilišta u Ljubljani. Urednik je i autor knjige Financiranje malih i srednjih poduzeća (Bionza press, 2008). Uz materinji hrvatski jezik, tečno govori engleski, francuski, talijanski i španjolski jezik, te dobro vlada ruskim jezikom.

Silvije Cipcic-BragadinSilvije Čipčić-Bragadin, dip.iur.
Potpredsjednik, HVCA
Email: silvije@c-b.hr

Silvije Čipčić-Bragadin je jedan od osnivača i potpredsjednik HVCA. Po zanimanju je odvjetnik i specijaliziran za pravo društava (spajanja i preuzimanja, private equity) pravo financija, trgovačko pravo i pravo modernih tehnologija te radi kao partner u odvjetničkom uredu Čipčić-Bragadin. Nakon završene diplome Pravnog fakulteta u Zagrebu, stječe dodatno obrazovanje u Londonu i diplomu iz engleskog trgovačkog prava i praksu u corporate finance timu u Deutsche Bank u Londonu. Silvije Čipčić-Bragadin je tijekom godina više puta bio preporučeni odvjetnik u vodećim svjetskim pravnim vodičima te je u svojoj karijeri surađivao je na projektima sa vodećim međunarodnim odvjetničkim društvima uključujući Freshfields, White & Case, Bird & Bird, Norton Rose, Wragge & Co. Čipčić-Bragadin je i poslovni anđeo te je počasni član Hrvatske mreže poslovnih anđela.

Marko MakekMarko Makek, MA
Potpredsjednik, HVCA
Email: marko.makek@nexus-pe.hr

Marko Makek je Član Uprave Nexus Private Equity Partnera, društva za upravljanje fondovima rizičnog kapitala koje trenutno upravlja fondom Nexus Alpha  (raspolaže sa imovinom od EUR 36 milijuna), a u tijeku je osnivanje Nexus FGS (Fonda za gospodarsku suradnju). Od 2003. do 2008., Marko Makek je zaposlen u Zagrebačkoj banci s koje odlazi kao direktor Tržišta kapitala.   Od 2000. do 2003. Marko Makek je zaposlen u Ministarstvu europskih integracija , gdje odlazi smjesta načelnika odjela analitike u Upravi za strategiju integriranja. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i  magistrirao na Institutu za europske studije Sveučilišta u Sussex-u, Velika Britanija, te se po završetku školovanja nastavio educirati na nizu seminara i edukacija u zemlji i inozemstvu iz sfere ekonomskih aspekata europskih integracija, te tržišta kapitala i investicijskog bankarstva.

Vjenceslav TerzicVjenceslav Terzić, CFA
Član Upravnog odbora,  HVCA
Email: vjenceslav.terzic@quaestus.hr

Vjenceslav Terzić je Član Upravnog odbora HVCA i Direktor u Quaestus Private Equity  Partneri, društvu za upravljanje fondovima rizičnog kapitala Quaestus Private Equity I (u potpunosti investiran fond) i Quaestus Private Equity II (u osnivanju): Vjenceslav Terzić je veteran private equity industrije u Hrvatsku, jer svoju karijeru započinje u prvom hrvatskom venture capital fondu SEAF Croatia (2001-2005), te nastavlja u Quaestus-u (2006-). Diplomirao je 2000. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku, smjer financije,  a 2004. stječe dvije dodatne diplome: Chartered Financial Analyst (CFA) i Private Equity Management od European Private Equity and Venture Capital Association (EVCA).

Luka BuljanLuka Buljan, MBA
Član Upravnog odbora,  HVCA
Email: Luka.Buljan@empowerlimited.com

Luka Buljan je član Upravnog odbora i jedan od osnivača CVCA. Luka Buljan je također Managing Direktor u Empower, kompaniji koja pruža konkurentna rješenja za privremenu proizvodnju i opskrbu električnom energijom na tržištima u nastajanju sa sjedištem u Londonu. Prije dolaska na čelno mjesto u Empower, Luka Buljan je bio Direktor u Globeleq, private equity tvrtke iz Londona, te je vodio razvoj poslovanja u Africi. Posjeduje veliko iskustvo u razvoju i financiranju projekta proizvodnje i distribucije električne energije u mnogim Afričkim zemljama, te je do nedavno bio Direktor Umeme Ltd, distribucije električne energije koncesionara u Ugandi. Svoju karijeru u private equity industrije započinje u CDC Capital Partners u Londonu, a u Hrvatskoj je također bio i razvojni projektni inženjer. Diplomirao je Strojarstvo na Sveučilištu u Zagrebu i stekao diplomu magistra poslovnog upravljanja (MBA) na IESE Buisiness School u Barceloni.


Ulaz za korisnike

Registriraj se za besplatan pristup forumu, newsletteru i informacijama o događanjima!

Zaboravili ste lozinku?

Registriraj se i postani novi korisnik!

Ulaz za Članove

Zaboravili ste lozinku?

Postanite novi član!

© 2005 - 2019 HVCA sva prava pridržana

Izrada Internet Stranica - Dizajn i CMS TOL TEAM

VentureXchange in SEE