Bookmark this site E-Mail us Facebook Linkedin

Događanja, natječaj poduzetničkih projekta i networking – inicijativa za razvoj venture capital tržišta u Hrvatskoj i regiji

 

    

Osnove private equity-a s osvrtom na
fondove gospodarske suradnje

Akademija Zagrebačke Burze  16. svibnja 2011.

 

Cilj je tečaja je detaljno upoznavanje sa načinom ulaganja fondova rizičnog kapitala. Zahvaljujući inicijativi Vlade fondovi za gospodarsku suradnju (FGS), nedavno je osnovano pet FGS-a / fondova rizičnog kapitala koji su prikupili dvije milijarde kuna za ulaganje u propulzivne investicijske projekte.

Banke i ostale financijske institucije prate takva ulaganja u značajnim omjerima, a u ovom jednodnevnom seminaru predstavnici banka i drugih financijskih institucija upoznat će se s takvim načinom ulaganja u Hrvatskoj i u svijetu. Seminar je također prilika za upoznavanje vodećih predstavnika private equity i venture capital tržišta u Hrvatskoj.

Private equity ulaganja u mnogočemu su različita od ulaganja putem burzi i organiziranih tržišta. Loše investicijske odluke ne mogu se brzo popraviti prodajom. Potrebno je puno angažmana i sudjelovanja u svakodnevnom životu društva ili projekta u koje se uložilo da bi se kreirala toliko željena dodana vrijednost odnosno dobit kod dezinvestiranja. Međutim, upravo takva neposredna ulaganja u realni sektor imaju ključnu socio-ekonomsku ulogu u razvoju svakog društva omogućavajući stvaranje novih vrijednosti i potencijala od kojih neka kao iznimno uspješna završe i uvrštenjem na burzi. Istovremeno, strpljivi će investitori s dugoročnim horizontom imati priliku ostvariti atraktivne godišnje prinose na svoja ulaganja.

Tečaj pruža osnovni uvid u private equity industriju, uz poseban osvrt na fondove gospodarske suradnje. Zahvaljujući inicijativi Vlade, nedavno je osnovano pet FGS-a / fondova rizičnog kapitala koji su prikupili dvije milijarde kuna za ulaganje u propulzivne investicijske projekte. Banke i ostale financijske institucije prate takva ulaganja u značajnim omjerima, a u ovom jednodnevnom seminaru predstavnici banaka i drugih financijskih institucija, te ostali zainteresirani upoznat će se s takvim načinom ulaganja u Hrvatskoj i u svijetu.

Na tečaju se obrađuju glavna načela i mehanizmi na kojima se temelji private equity i na kojima djeluje iz sve tri razine – razine pojedine investicije, razine upravljanja portfeljem pojedinog fonda te razine investitora koji upravlja portfeljem investicija u private equity fondove.

On-line prijava na stranicama Akademije Zagrebačke burze:
http://www.zse.hr/akademija.aspx?id=35128


Ulaz za korisnike

Registriraj se za besplatan pristup forumu, newsletteru i informacijama o događanjima!

Zaboravili ste lozinku?

Registriraj se i postani novi korisnik!

Ulaz za Članove

Zaboravili ste lozinku?

Postanite novi član!

© 2005 - 2019 HVCA sva prava pridržana

Izrada Internet Stranica - Dizajn i CMS TOL TEAM

VentureXchange in SEE